Om Oss

Hej och välkomna till vår sida. Vi är en liten uppfödning av renrasiga Coton de tuléar, på en gård strax utanför Göteborg. Våran ambition är att föda upp så friska och mysiga sällskapshundar som möjligt.
Även hundutställning ligger oss varmt om hjärtat, så våra hundar har också fina stamtavlor. Vi har under åren även importerat fyra av våra egna hundar, för att hålla rasen så frisk som möjligt. Vi följer SKKs regler och testar våra hundar som man ska innan parning.

Vårt kennelnamn "Rosencotten" kommer delvis från gården, den heter Rosenhill. ”Cotten” kommer från rasens namn Coton de Tuléar. Rasen brukar nämligen kallas för Cottar.

Läs mer om vår familj:

Lisa

Min familj, med barn och barnbarn, och mina djur som vi har på gården är mitt allt. 
Jag älskar att vara hemma, och pyssla om alla, sköta om pälsen på våra hundar eller klippa fårens päls. 
Vi har precis införskaffat oss ett växthus, och sitta där och ta en eller två koppar kaffe är livet. 
Att få jobba med äldre inom hemtjänsten har blivit ett så viktigt och trevligt inslag i mitt yrkesliv, just nu jobbar jag på ett korttidsboende. Spännande med nya arbetsuppgifter. Färdig utbildad undersköterska. 

Anders 

Jag är gårdens egna hustomte kan man säga. Jag älskar att leka med våra barnbarn. Älskar att hålla på med alla våra djur, allt från kloklippning till att bara sitta i hagarna och klappa fåren. 
Det är oftast jag som ställer ut våra hundar på hundutställningarna jag och Lisa brukar åka på. 
Om jag inte håller på med djuren så finns de alltid något att snickra på eller sköta om på gården. Annars är jag på mitt ”riktiga” jobb, jag är golvläggare i Göteborg. 

Yvette

Jag älskar att vara ute, bara de är skönt väder med uppehåll. Fixa och greja i vår trädgård, precis klar med mitt största projekt: staket från grunden. Vi har precis köpt en husvagn som jag renoverar upp. 
Jag bor i hus i Hindås mitt i skogen tillsammans med min sambo Tommy och två barn, Liam och Felicia och vår hund Chico (av rasen Russkiy Toy). 
Jag jobbar på Landvetter flygplats som Airport Officer.

Joakim 

Bor i ett hus i Lilla Edet tillsammans med sin fru Matildha och deras två barn, Rut och Idun. 
Joakim är en händig kille som jobbar som golvläggare. Väl hemma fortsätter han jobba med massa olika projekt. Senast i raden av projekt är att bygga ett växthus. 
I huset bor även deras två katter. Han gör allt för sin familj och sina barn, utflykter tillsammans. Så fort barnen är vakna är de de som är i fokus, allt annat får vänta.Hundarna

Hos Anders och Lisa på gården bor 5 st hundar för tillfället.
Vi köpte vår första Coton 2004. Rosencottenskennel startade vi år 2007 tillsammans. 
Läs mer om de under fliken ”Våra hundar”. 

Gutefåren

På gården har vi även uppfödning av Gutefår. Anders och Lisa skaffade sina första får sommaren 2019. Läs mer under fliken ”Gutefåren”.

Ulla-Britta Bengtsson 

På gården bor Shetlands ponnyn U-B. Hon älskar att gå i samma hage som fåren. 
På gården finns även andra ponnys inackorderade.

Katterna 

De bor även två bondkatter här, Maja och Missan. Båda uppvuxna med våra hundar.

Övriga djur

De bor två kaniner på gården med, Doris & Pixla 
Sen finns de även x antal höns och tuppar här med.
Nyinflyttade är även tre myskankor. Så spännande med nya djur.